CARA PERIKSA MODEL HARDWARE KOMPUTER ATAU LAPTOP DENGAN CPU Z


Dari manakah anda beli komputer atau laptop anda? anda beli yang masih baru atau second hand? Kalau anda beli komputer atau laptop yang masih baru rasanya tak ada masalah untuk mengenal pasti model hardware yang terdapat dalam komputer anda tapi bagaimana jika anda beli komputer atau laptop yang second hand? Tahukah anda bagaimana nak menganal pasti model hardware komputer atau laptop anda?


Bagaimana anda hendak mencari driver yang bersesuaian dengan model hardware komputer atau laptop anda? Jika anda beli yang masih baru, mungkin masih terdapat detail pada resit atau mana-mana tempat pada kotak barangan komputer anda tetapi jika anda membeli komputer atau laptop yang telah digunakan bagaimana nak mengenal pasti jenis hardware yang terdapat pada komputer atau laptop tersebut untuk mencari driver yang bersesuaian untuk hardware komputer atau laptop anda?

Dengan menggunakan cpu z, anda dengan mudah boleh mengenal pasti hardware apakah yang terdapat pada komputer atau laptop anda. Untuk memuat turun software cpu z tersebut, anda boleh la memuat turun  pada link yang diberikan dibawah. Selamat mencuba.

Share on Google Plus

About Mohd Sharifuddin Omar

Jejaka yang suka gelak dan menggodek-godek.. Kadang-kadang jadi tikus baiki labu

0 comments:

Post a Comment