PENGGUNAAN UBUNTU

free software, ubuntu download, free ubuntu, free os, free operation system,
Pernah dengar pasal ubuntu? Pernah dengar apa itu OS? Pernah dengar Linux? Anda pernah dengar pasal windows xp atau windows vista atau windows 7? Yang ni rasanya anda sudah biasa dengar. Jadi untuk entri ini saya ingin berkongsikan pengalaman berkenaan dengan ubuntu.

Ubuntu adalah satu OS atau nama penuhnya Operation System dimana ianya adalah satu platform asas yang diperlukan oleh sesuatu hardware atau device sebelum boleh dipasang atau install aplikasi yang lain. Apa yang bagusnya berkenaan dengan ubuntu ini adalah kerana ianya sangat ringan jika nak dibandingkan dengan windows xp atau windows vista atau  windows 7 atau windows 8 ataupun windows 10.

free software, ubuntu download, free ubuntu, free os, free operation system,

Lagipun ubuntu juga adalah percuma dan boleh di download direct daripada website ubuntu itu sendiri dan paparan yang dibuat oleh ubuntu juga sangat menarik. Apa yang paling saya suka pasal ubuntu ialah pada bahagian effect dan juga desktopnya yang boleh digerak dan dipusingkan seolah-olah skrin komputer atau laptop adalah 3d. Selain itu, ubuntu juga mempunyai sistem keselamatan yang sangat tinggi dimana ubuntu sukar untuk terkena serangan virus. Untuk memuat turun atau download ubuntu ini anda bolehlah menggunakan internet download manager disini. Sekian terima kasih.
Share on Google Plus

About Mohd Sharifuddin Omar

Jejaka yang suka gelak dan menggodek-godek.. Kadang-kadang jadi tikus baiki labu

0 comments:

Post a Comment